Bloomberg
London Installation

  • Our role: concept design / detailed design / technical drawing packages / management of fabrication stages

    We were commissioned by Bloomberg to create an installation at their Finsbury Square headquarters, as part of their ongoing arts program. We were given a space over three consecutive floors and the brief was open, with the only stipulation that the design must be useful and accessible to staff. In response, we proposed a tree, broken down into three parts, that appears to rise through the floors, forming meeting and social opportunities at each level.

    The trunk acts as a private nook or enclosure, the branches form a thicket with integral benches, and the canopy is made up of more informal soft-foam parts for lounging. The idea was born out of a desire to temper Bloomberg's massively technological and frenetic environment of TV screens, monitors and audio broadcasts.

    Apart from conveying the right message visually, the tree has a functional purpose too, slowing activity down, section-by-section, and providing a series of spaces and furniture elements for people to meet around, escape into, or just chill out on.