Jump Studios


Young media technology company Forward had outgrown their existing premises and decided to lease additional office spaces in an adjacent building in Camden.

The aim of the design was to connect two premises and create a large office spread over two floors which would not only offer ample office space for the rapidly growing businesses but also house additional social functions like a presentation space, music and games rooms, a canteen, additional meeting spaces, cafe and a new, more representative reception.

Furthermore Forward sensed that their existing offices didn’t really reflect the prevailing culture of the company which at heart still feels like a young start-up.
They turned to Jump Studios for help and asked us to come up with ideas that could imbue the new spaces with creative energy and the ‘Forward spirit’ – young, playful, intelligent, unconventional and obsessed with the newest technologies and innovations.

Analysing the specific conditions of the site we found a series of large, linearly connected but separate spaces in a former warehouse.
Rather than trying to unify those spaces through one spatial concept we quickly decided to treat each room differently and create a series of different scenarios which would set the mood individually for each area.

Taking references from fairy tales such as Alice in Wonderland or computer games like Super Mario the spaces are animated by several interventions which play with notions of scale and introduce surreal moments in the otherwise very functional office environment.

Our role: lead architect / concept design / detailed design / technical drawing packages / management of construction phases